lördag 21 februari 2015

Ett bröllop och en nöjespark

Det här låter jättemärkligt, men samtidigt som en vän gifter sig lite så där i smyg så har jag alltså lyckats lova barnen att åka till Leos Lekland i residensstaden. Eftersom sjuåringen har haft nedräkning var det inte riktigt aktuellt att säga "Jo, du det var en grej...". Eftersom vigseln var lite hemlig så tänkte jag att jag väl får vara med dem i anden istället och dagen har varit så lyckad ändå.

Sex timmar: bilresa, lekland, vätskepaus, åka rutschkana med barn, spela airhockey och totalkrossa barn, sitta i obekväm stol och läsa ostört i fyra timmar, matpaus, godispaus, krossa mera barn, vätskepaus... Tiden GÅR fort när man har roligt. När äldste sonen har med sig kompis så blir det tydligen bästa, lyxigaste dagen på länge. Det är roligt med mina barn: de uppskattar allt och ser till att tala om det. Då känns det extra värt det.

Boken jag läser visar sig dessutom vara någonting som jag kommer att bära med mig länge: en fantastisk släkthistoria som utspelar sig i Kanada och som sträcker sig från sekelskiftet och framåt med många oförglömliga karaktärer. Det är dessutom månadens bokklubbok och det kommer att bli så roligt att diskutera den med andra - På dina bara knän, av Ann-Marie MacDonald. Den är inte lätt att få tag på, men jag har köpt den på Bokbörsen för 24 kr. Bara en sån sak!

Så mycket händer runt omkring och det är nästan obeskrivligt hur mycket jag längtar efter Sportlovet just nu. Däremot verkar det bli en förestående resa i enastående gott sällskap och allt som ger pirr i magen är bra!


måndag 16 februari 2015

Bokcirkeln! Public service!

Om man tycker att det är lite ensligt och blåsigt och bara längtar efter någon att läsa en bok tillsammans med - då kan man gå till Sveriges Radio P1. Voila!

Välj bok i Bokcirkeln.
Ladda ner en podcast.
Läs.
Kom på intelligenta saker att säga om boken.
Lyssna. 
Hör när andra säger alla intelligenta repliker och tänk "Det där tänkte jag också" eller tänk "Jag jobbar inte just nu, så tänk ni medan jag fikar." 
Njut.

Public service! Det är service - som är publik. Använd den. Några av de titlar som finns tillgängliga är Anna Karenina, Moment 22, Alberte, Jane Eyre, Blonde, Gösta Berlings saga, Processen och  många, många fler.

Det är inga blåbär som sitter i de olika bokcirklarna heller: Elsie Johansson, Lena Andersson, Jan Guillou, Jonas Hassen Khemiri, Märta Tikkanen, Petter, Håkan Nesser, Kerstin Ekman...

Länken till sidan med titlar finns här: Bokcirkeln.

torsdag 5 februari 2015

Söderberg vs "Fifty shades": 1-0

Jag läser i DN att Fifty Shades-filmen har slagit rekord i antalet förhandsbokade biljetter. Jag vill bara påpeka att Hjalmar Söderberg för 109 år sedan skrev att "jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet" (Gertrud).

Han behövde inte en sunkig trilogi för att koka ner innehållet till dess sanna essens. Just sayin'.